sunnuntai 23. elokuuta 2009

Satunnaisia paikkasidonnaisia päiväkirjamerkintöjä, 8: Muisto kahden vieraan miehen haudasta

Mies ei saanut unta. Miettiessään Paldiskiin haudattua Vasilia, hän muisti toisenkin hautausmaan. Hänen mieleensä tuli hetki Vasalemman kunnan Ämarin kauppalassa täysin merkitsemättömänä metsästä löytämällään läheisen sotilaslentokentän vanhalla neuvostoaikaisella hautausmaalla. Siellä hän oli ihaillut kahden lento-onnettomuudessa tuhoutuneen lentäjäsankarin, Vjatseslavin ja Andrein hautaa. Sellaista ilmestystä hän ei olisi keskeltä metsää odottanut löytävänsä. Koko hautausmaakin vaikutti melko hylätyltä.
Muisto tuosta hetkestäkin oli niin omituinen, ettei hän oikeastaan tiennyt mitä siitä tulisi ajatella. Niinpä hän nukahti. Toki jokailtaisella nukahtamislääkkeelläkin oli epäilemättä oma osuutensa unentulon helppouteen. 

1 kommentti:

  1. Ter!

    "Miellyttävän" arkirujoja otoksia! Ja SK:n artikkelista: hienoa, että edes jotkut sanoo suoraan ja ottaa asiat esille. Sen kun vaan muistaa (minäkin), että vaikka on omasta mielestään oikeassa, ihan aina ei oikeasti ole! ;)
    Itse olen musiikintekijä - jopa ihan kaupallinenkin, jos vaan tuuri käy! :) En kerro enempää; jos olet kiinnostunut, meet osoitteseen www.imreszabo.net. Jos osoitat suomalaista henkistä kapeakatseisuutta, et mene. ;)

    -Imre Szabo-

    VastaaPoista