keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Satunnaisia paikkasidonnaisia päiväkirjamerkintöjä, 10: Kun mieleen juolahti Itä-Saksa

Mies oli jo vuosia katsellut erästä kaupungin divaria bussinikkunasta. Aina liikkeen nähdessään hän päätti tehdä sinne retken, ja aina se jotenkin unohtui. Tämä harmitti miestä itse asiassa aika paljon, koska hänen melko isosta kirjastostaan suurin osa oli hankittu kaupungin antikvaarisilta kirjakauppiailta. Eräänä päivänä hän sitten päätti lähteä sinne varta vasten kirjaostoksille. Hän oli jopa päättänyt sen, mitä etsii: jotain venäläistä  kirjallisuutta tai Venäjän 1900-luvun kulttuurihistoriaa.
Ja kuinkas kävikään: Liike oli juuri lopettanut toimintansa!
Miehelle tuli välittömästi mieleen se harmittava tosiseikka, että hän ei koskaan ehtinyt käymään DDR:ssä. Eikä se enää koskaan olisi mahdollista. Näin oli nyt sitten käynyt tämän antivariaatinkin kanssa.
Onneksi olen sentään Neuvostoliitossa käynyt, ajatteli mies itsekseen hymyillen ja lähti sitten katsomaan Sibelius-monumenttia. Harvoin nimittäin sinnekään tuli varta vasten mentyä.  

4 kommenttia:

 1. Minä jouduin aika monta kertaa DDR:ssä käymään. En tiedä, olisinko päässyt muuten. - kh

  VastaaPoista
 2. Juuri näin se menee: pitäisi käydä, pitäisi käydä ja sitten kun vihdoin käy, niin myöhästyy!

  Ryhdistäydyin muutama vuosi sitten, kun heräsin elämän rajallisuuteen. Sen jälkeen olen useammin käyttänyt kaavaa: pitäisi tehdä => teen. Kertaakaan en ole katunut.

  Silti vieläkin on tekemättä yli kymmenen vuotta pohtimani kysymys Hectorille: "Onko sanoituksen 'Ajetaan tandemilla' kalevalamittaisuus vahinko vai tietoinen ratkaisu?" Ostin kerran jopa Heikki Harmalta in corpore singlejä levymessuilla, mutta en silloin tohkeissani muistanut tätä minulle olennaisinta.

  Olen käynyt Tiibetissä,
  Moskovassa, Rööperissä.
  Mietiskelin aina missä
  syy on etten jäädä voi[nut].

  olen myynyt nostureita,
  kaupitellut kaapeleita,
  matkustellut mantereita
  kunnes mielein kirkastui[pi].

  VastaaPoista
 3. hiltusen veistoksesta saisi romuraudan kilohinnallakin ihan mukavat jäätelörahat.

  VastaaPoista
 4. Mies saa toisen tilaisuuden! Kyseinen divari on avattu uudelleen osoitteessa Vaasankatu 11. Omistajan kommentti eilen: "Piti lopettaa, muttei se onnistunutkaan."

  Ehkä pääsemme vielä DDR:äänkin?

  VastaaPoista