keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Vaihtoehto McDonald'sille: Forum pohjakerros


Forumin pohjakerros on kuin pikaruokahelvetti. Mäkkärin lisäksi sieltä löytyy Chico's (HOK-Elantoa, yksi jo kahdeksastatoista ja ilmeisen huono), Namaskaar (kasvaessaan tylsistynyt), Eerikin pippuri (ilmeisesti kasvamaan pyrkivä mutta vielä kai luotettava), Simply Soppa (tämän varmaan pitäisi olla se valitsemani vaihtoehto, mutta en jaksa olla koko ajan niin terveellinen), Southern Fried Chicken (veikkaanpa että tämä on se epäterveellisin ja ilmeisesti tosi huono), Beefy King (ketju joka ei herätä mitään intohimoja) ja Habibi (Lähi-itää, jota vielä aion kokeilla – jonkun mielestä se on "Forumin haisevan ravintolahelvetin helmi"). Mutta olo oli sitten kuitenkin kebabmainen, joten Eerikin pippuri oli valintani. Ja onhan se aina ollut stadin parhaita alallaan – ei siitä mihinkään pääse: 

Taidekokemuskin on tarjolla jo pohjakerroksessa. Kimmo Kaivannon Hopeiset sillat (1985) on kaiketikin ihan hyvää kauppakeskustaidetta, mutta ei se ainakaan minun veriäni ylen kauhiasti seisauta. Teos yltää pohjalta aina yläkerroksen lasikattoon asti, joten onhan se komea. Ylemmissä kerroksissa voi vielä tarkastella Kaivannon koristeellista suihkulähdeveistosta nimeltään Nereidi (1985) – siis jonkin sortin antiikin mytologian merenneito.

Kaikkineen Forum on aika tylsä paikka (tai siis ihan paska), joten yritän lähinnä pysytellä pois sieltä. Joskus muistelen sitä, kuinka viehättävä paikka vanha Forum oikeastaan oli. Sääli, että vuonna 1952 valmistunut sisäpihalle keskittynyt yksikerroksinen liiketalo purettiin, sillä kyllä keskustassakin voisi olla jotain pientä. Aleksis Kivi muuten asui aikoinaan niillä main sijainneessa puutalossa. Jotain ylevää siis kuitenkin tähän loppuun.

6 kommenttia:

 1. Forumin kellaritasolla syödessä vituttaa oikein olan takaa, kun pitää hakemalla hakea sellaista pöytää, joka ei olisi suoraan ylemmän tason kaiteen alla. Muussa tapauksessa joku vähintään vahingossa pudottaa jotakin päällesi tai lasikaiteen ja lattialaatan välin isosta raosta putoaa hiekkaa mausteeksi annokseesi...

  VastaaPoista
 2. Luulen että et ole saanut lupaa kuvien julkaisemiseen, joten voisit poistaa ,ainakin kuvan McDonaldsista , ellet ole saanut lupaa julkaista kuvaa henkilöistä joita kuvassa esiintyy. kiitos.

  VastaaPoista
 3. Takaapäin kuvatut ihmiset eivät ole erityisen tunnistettavia. Olen jopa miettinyt tätä aspektia ja jättänyt julkaisematta kuvia, joissa ihmisen kasvot esiintyvät selkeästi tunnistettavina. En edes yritä kuvata ihmisiä vaan paikkoja, arkkitehtuuria, rakennusten yksityiskohtia ja taideteoksia. Mutta jos sinä itse esiinnyt kuvassa ja haluat sen pois, kerro se minulle, niin toimin asian vaatimalla tavalla. Mutta jos olet vain yleisesti huolissasi, olet sitä ehkä vähän turhaan. Ei mäkkärillä käynti nyt niin kompromettoivaa taida olla.

  VastaaPoista
 4. Kyllä kiitos, poista!! En halua löytää kuvaani netistä (edes sitten sitä selkää) vain pelkästään googlettamalla.

  VastaaPoista
 5. Tehty. Mutta voisit käydä katsomassa vaikka www.piraija.net -sivustoa, niin voisit miettiä sitä, että haluatko oikeasti löytää itsesi mäkkäriltä – sen sijaan ettet halua löytää kuvaa selästäsi netistä.
  No, kunhan nyt vähän suutani soitan. En halua ryhtyä moralistiksi.

  VastaaPoista
 6. Kaivannon teokset ovat mielestäni Forumin parasta antia.

  VastaaPoista